Infos Raadgevingen
 

Een sportieve hondGeef hem wat te doen en veel beweging, hij vraagt niet beter, dus minder geschikt voor klein behuisde stadsmensen. Kan wel, op voorwaarde dat men hem driemaal daags uitlaat met minstens één flinke wandeling. Leeft hij in huis, met centrale verwarming b.v., dan zal zijn vacht niet zo goed in conditie blijven, doordat de invloed van de seizoenen beperkter is. Ideaal voor wie sportief is en van lange wandelingen houdt. Populair genoemd: de Tervurenaar.


Bron: http://www.srsh.be/pages-fr/races/tervueren.php

 
 

Middelmatige gestalte; ideaal voor de reu : 62 cm schofthoogte, de teef is ongeveer 4 cm kleiner. Vierkante lichaamsbouw, d.w.z. even lang als hoog. De kleine driehoekige oren, hoog aan de schedel aangezet, worden rechtopstaand gedragen. Een rechte, stevige rug; een krachtig gebouwde hond met een elegant voorkomen. Gewicht: ongeveer 30 kg.

Redelijke lange beharing; ongeveer 5 cm lang. lets langer en goed gevuld voor de kraag rond de kop, de borstharen en de haren aan de poten, net als voor de "broek" d.w.z. de haren aan de achterzijde van de billen. De hoofdkleur van de vacht is rossig, met zwarte haarpunten, net alsof ze lichtjes ingesterken zijn met roet, met dichte onderwol. Men noemt dit : rosse vacht met "charbonné".Karakter


Een vinnige, levendige en zeer verstandige herdershond die in ons land en in Frankrijk veel liefhebbers kent. Zeer waakzaam en sterk gehecht aan zijn meesters, hun gezin en bezit is het een prima waak- en verdedigingshond. Hij kan zowat alles aan; speuren, gehoorzaamheids- en agilitywedstrijden.


 

Lichamelijke beschrijving

Home          Historiek          Fudjie          Genna          Ginger          Kayenne          Jed          Jack          Nest          Re-home     Albums          Links