Historiek
 

Ons verhaal


Ons eerste contact met een Tevurenaar dateert van 1988. Een vriendin vindt een «verongelukte» reu langs de weg. Hij komt bij ons inwonen tot hij hersteld is en we zijn baas terugvinden. Gedurende die 2 weken hebben we veel geleerd : de Tervurense herder is een mooie hond, luistert goed en heeft vooral een ongelooflijk karakter. Het afscheid was enorm pijnlijk.

Maar we moesten wachten tot 2006 om ons leven een nieuwe wending te geven : Tervurenaars fokken!

Hier in de Ardennen, hebben we veel plaats en de wandelpaden zijn er eindeloos. Maandenlang opzoekingen via internet, heel wat telefoontjes gepleegd en vooral veel kilometers afgelegd.

Ons eerste teefje, Fudjie of the Home Port, halen we op 5/3/2007 in huis. Drie maanden later, volgt Genna of the Smart Spirit. En in oktober van hetzelfde jaar, vraagt Mw Vanpottalsberghe ons of ze bij ons een teefje van haar kennel kan plaatsen : Ginger of the Home Port. Bedankt voor het vertrouwen, Inge.


Onze kennel «Puy de la Rocheterre» start officieel in juni 2008.Onze filosofie


Onze honden maken deel uit van ons dagelijks leven. Wij hechten veel belang aan hun zorg om hen welzijn, evenwicht, gezondheid en schoonheid te verzekeren. In dit opzicht heb ik in 2008 bij de Koninklijke Sint Hubertus een cursus voor jonge fokkers gevolgd. 

Een dier bezitten is een hele verantwoordelijkheid, maar fokken is nog iets heel anders. Deze taak eist veel kennis en ernst.

U kan bij ons altijd terecht voor elke vraag of raad. Ook zullen wij iedereen (na afspraak) verwelkomen om een bezoekje aan onze kennel te brengen.

Deze site is bedoeld om onze passie met U te delen en als U het verlangt contact te leggen.


Murielle Bidaine-BerghContact


Home          Fudjie          Genna          Ginger          Kayenne          Jed          Jack          Nest          Re-home     Albums          Infos          Links